Foton och salig blandning

Senaste inläggen

Av Ingela - 1 augusti 2009 21:55

Well we all shine on like moon and the the stars and the sun…. John Lennon 

”Det som görs av det jag kallar jag, görs troligen av någonting i mig som är större än jag”

Så sa fysikern James Clerk Maxwell på sin dödsbädd 1879  Jag tänker … Att dom rätt så unga killarna i Led Zeppelin kanske tänkte i samma riktning, och faktiskt så sa Robert Plant i en intervju att ”jag tyckte att texten till  Stairways to heaven var bara flummig, men vi bara gjorde den!”  

Vad fysiker, musiker och poeter gör när dom lägger örat till det okända det kan vi bara njuta av, men vill vi inte samtidigt precis som Dante gå den långa vägen till upplysning? Vi vill traska

genom Genuas sumpmarker dess delta i ett tvåflodsland och känna skapelsekrafterna från både Shakespeare och Dante

Vad menar man med att lära känna sig själv MER? Känner man inte sig själv så saknar man inte sig själv, det man söker är det där andra. Som visserligen har att göra med sig själv, men är något nytt, vad är det då som är nytt och samtidigt sig själv? Jag menar att det är vår gemensamma härkomst som ligger bortom förnuft och tanke, som vi strävar efter, konsten kan härma och närma den, ibland. Kyrkan kan också göra det ofta, med då rakt inte alltid, trots att den har en tydlig ambition.

Av Ingela - 1 augusti 2009 21:52

INNAN DU GÅR IN

”Innan du går in i det allra heligaste

måste du ta av dig skorna,

men inte bara skorna, utan allt,

dina reskläder och ditt bagage,

och under dem din nakenhet

och allt det som finns under nakenheten,

och allt det som döljer sig därunder,

och sedan ditt innersta

och det allra innersta av det innersta,

sedan resten och sedan återstoden

Och sedan ljuset från den outsläckliga elden.”

Franz Kafka

 

Av Ingela - 1 augusti 2009 18:29

 Jag har funderat mycket på om en vacker bild och ett fint stycke musik kan vara något mer än bara för njutning. Under Sovjettiden så krävdes det att musiken och konsten skulle vara kopplat till ett samhällsorienterande syfte, allt annat var småborgarnas drömvärld.

 Jag menar att ett komplicerat stycke, tex Beethovens violinkoncert, har väldigt mycket att göra med människosynen och vårt sociala liv, den visar på människans storhet och otroliga möjligheter genom vår kreativitet. Man behöver inte kunna en enda not för att njuta av den, och man behöver inte ha läst vare sig Kapitalet eller Bibeln för att känna att musik och konst är kanalen, Guds språk, och det som enar oss människor. Ingen är exklussiv mottagare av den nåden. Inför musik och konst står vi lika häpna och hänförda allihop.

Av Ingela - 1 augusti 2009 09:24

"Sverige har börjat ta sig ur den djupa "recessionen". Hushållens konsumtion av tobak,sprit och sjukvård pekas ut som pådrivande bakom vändningen, vid sidan av offentliga investeringar."

Detta kan man läsa i dagens GP. Den första meningen är solklar, våra olyckor och missbruk är positivt för ekonomin. Den andra meningen handlar om att staten ur våra skattemedel stuckigt till näringslivet en mängd stålar. Det kallas investeringar.

Recession är i nationalekonomiska sammanhang en mild lågkonjunktur

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards