Foton och salig blandning

Senaste inläggen

Av Ingela - 6 september 2009 20:07


 Vad passar inte på en söndag förutom en ängel?

Änglar har blivit mer och mer populära, men har inte någon större status i den kristna kyrkan, bibeln talar väldigt lite om änglar, en gång är det en ängel vid Jesus grav, och ett par gånger i Gamla testamentet (förutom dom 7 i Uppenbarelseboken) Inom Islam är dom däremot mer etablerade och ingår i muslimernas trosförklaring. Ingenstan kan man läsa i skrifterna att det är kvinnor däremot.

Min ängel är inspirerad av Nike från Samothrake, en staty i Louvren som jag blev fullständigt begeistrad i då jag var där som ung tågluffare.

Av Ingela - 5 september 2009 17:12

Denna rosen fick jag vänta några timmar på att ljuset skulle bli bra.

Jag har använt "grymmeobjektivet" som egentligen är fel, men blir så rätt!

Strax efter regn när solen kommer blir luften mättad och färgerna klara och fina, lite regndrppar är inte helt fel heller 

Av Ingela - 4 september 2009 12:26



 Du som följt mitt spår om ägande/förvaltande vet att jag har svårt för att släppa ämnet.
Jag tror t.o.m att dom som måste äga, inte kan glädjas över det dom inte äger, som t.ex en vacker trädgård. Ja dom kan inte ens glädjas över det dom har, för det är förgängligt och det vet dom innerst inne.

Här är en bild jag ”totat” ihop från Botaniska trädgården till ett slags vykort.
Botaniska i Göteborg är en sådan plats som alltid finns där för mig, i viss mån äger jag den för att jag njuter när jag är där och mina minnen äger jag i större utsträckning än andra fysiska ting.

(Tänk, hemska tanke, om någon får för sig att köpa hela parken och göra den till sin privata, för att kanske bara vistas där ett par dagar om året för att sedan sticka till penthouset i New York eller huset i Marbella?)

Av Ingela - 3 september 2009 11:50

1 800 000

Så många träffar fick jag när jag sökte på det. Hur köpta, sålda och blåsta är vi egentligen? En annan dag skall jag skriva om "Idiocracy"

Av Ingela - 3 september 2009 11:12



Det finns dom som gör stora pengar och startar bolag för att deras blogg är välbesökt. Vad är det dom tjänar pengar på? Vad är det dom exakt producerar?
Jo, dom gör som alla vi andra, berättar vad som vi sätter värde i vårt liv, vi gör reklam för vår livsstil. Om man berättar att man köpt den sista Gucciväskan, och är nöjd med det, så gillar Gucci det, och sponsrar, dessutom har man reklam-menyer på bloggen som genererar inkomst ju fler besökare som kommer.
Jag och du gör också reklam. Dagens reklam (eller lobbying, eller ”bloggying”):


I Halland finns ett område runt Kungsbacka/Lygnern (En stor sjö, mycket nära kusten) som kryllar av sevärdheter som kallas Kungsriket, det vill jag göra reklam för i dag. Bilden tog jag vid ett besök i Augusti.

Mellan Åsa och Lygnern ligger Fjärås Bräcka, det är en rullstensås ungefär 150 m över havet. Åskrönet blev en viktig färdväg för de första människorna som kom till trakten för 10 000 år sedan. Från Bräckans krön har man en fantastisk utsikt. I väster syns havet och i öster Lygnern.
Området är rikt på gravar och andra lämningar från vår förhistoria. Järnåldersgravfältet vid kanten av Bräckan är ett av landets förnämsta. Här finns mer än 100 bautastenar. Den största, "Frodestenen", är nära fem meter hög.


Äskhults by skall vi inte bara tala om! Jag vet inte hur många gånger jag åkt dit. Detta är unikt i Sverige. Husen står tätt kring den stensatta gårdsplanen och har aldrig varit målade. I slutet av 1800-talet bodde 35 personer i Äskhult. Den siste byinvånaren dog 1964. Byn genomförde storskifte 1825 samt laga skifte 1864. Trots att nya markgränser drogs upp, behövde gårdarna aldrig splittras utan kunde ligga kvar på sina ursprungliga platser, det är alltså inget uppbyggt reservat som på Skansen. Tjolöholms slott kan man åka till samtidigt för att titta på hur en ”rikeman” haft det och bada (först badar man vid Lygnern... och kanske skiter i "rikemanshuset")


Jag bloggar alltså för ”Kungsriket” i dag (För er alla som är intresserade av annat än lyxshopping i New York eller kö-shopping på Gekås)    

Av Ingela - 2 september 2009 10:55



Om vaccination i största allmänhet så kan man säga att det skapat många sidoeffekter förutom att det naturligtvis varit absolut nödvändigt. Sidoeffekterna är antingen att man spridit andra sjukdomar genom att vacciner är blodbaserade läkemedel, tex så har ca 20 % av den egyptiska befolkningen fått hepatit-C pga av ett vaccin mot en typ av fästing

http://archive.salon.com/health/log/2000/03/10/hepc/index.html

Vacciner innehåller dessutom andra ämnen som reagerar negativt.

Samtliga influensavacciner innehåller kvicksilversalter som konserveringsmedel, det är inte bara skadligt för dom som redan lider av amalgamförgiftning, utan för reumatiker, MS-sjuka och andra systemsjukdomar.

Forskaren i filmen nedan menar att kvicksilver i vacciner är orsak till autism hos barn.

Man kommer kanske att tvinga USA.s befolkning att ta vaccinet. Forskargruppen tänker inte själva vaccinera sig och rekommenderar det inte till vänner och grannar. Ja, titta själv på inslaget. Många röster har det blivit om vaccin eller inte, jag har vacklat men landat på min första impuls, att inte vaccinera mig även om den enda vettiga orsaken är att kapa spridningen.





Av Ingela - 1 september 2009 10:26

 Om normalitet har jag tänkt många gånger (Det gör väl alla som är intresserade av psykologi?) Jag har tänkt mig en punkt, normalitetspunkten, där är man som mest normal. Men vänta nu! Det är ju inte så enkelt, utan där man är som mest normal i sin kontext, sin grupp eller sitt samhälle (Om man nu inte har ett teologiskt perspektiv och alla tänkbara avvikelser skall ses från vårt sanna gudomliga jag) Hur som helst den där punkten motsvarar på alla punkter det genomsnittliga, normala och runt den formeras vi som i ett diagram beroende på våra avvikelser (vissa kan befinna sig på både fysiska, sociala och kognitiva avvikelser) Men min absoluta övertygelse och slutsats är att: Ingen befinner sig på den punkten! Jag tror att författaren till boken ” ALLA ÄR NORMALA TILLS MAN LÄR KÄNNA DEM” John Ortberg, håller med mig, och jag skall läsa den så fort jag kan

Av Ingela - 29 augusti 2009 23:41

Vi hade en diskussion i kväll. På hemväg från ett bröllop, om rättvisa/egoism/altruism. Allt är egoism, sa någon. Men, om jag sätter en korg i skogen med mat, och någon behövande hittar den, så slipper den människan att tacka, och jag vet inte om någon alls har fått gåvan, är det då egoistiskt?Ja tom en sådan handling kan vara egoistisk sa någon.

1. Ja, om man är troende och det finns en Gud som ser allt, och man tror sig få en fördel i himmelriket.

2.Ja, man kan föreställa sig att någon blir glad, och att man bidragit till detta. Oavsett det finns en Gud eller ett tredje öga så känner man tillfredsställelse av sin gärning

Finns det ett alternativ 3?

Att man gör något utan att man måste, och utan att någon alls ser gåvan?


Jag tror att vi alla är en organism och det vi gör för vår nästa, det gör vi för våra barn och oss själva. Det finns ingen annan väg ut ur denna dysfunktionella värld, än att sprida våra gåvor utan urskillning, för vem som i slutänden är värd det vet endast Gud.
I en undersökning i Aftonbladet, fråga fem, så ställde man frågan: vem skulle du kunna tänka dig att hjälpa som är i en ekonomisk knipa? Svar: alla utom en kunde tänka sig att hjälpa någon anhörig, ingen annan. Detta med anledning av att en stor mängd människor faktiskt skickat in pengar till några som inte fick socialbidrag.
Vem är din nästa?


 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards