Foton och salig blandning

Senaste inläggen

Av Ingela - 6 juli 2010 11:07

De olika sidorna av min tro, de olika sidorna av Gud.


Gud är fullständigt närvarande och tydlig mitt framför oss. Först och främst genom själva livet och livsbetingelserna runt oss. Jesus var inget luddigt tecken, han var här han visade hur tydligt som helst Guds plan och hur vi bör leva. Han har gett oss reglerna både som lagbok och som etos och patos i varje cell, men han har också gett oss friheten att använda de. Friheten är brottet mellan oss och Gud, som gjort oss självständiga. Dessa ting är den tydliga Guden.


”Fattar ni ingenting” säger Jesus till lärjungarna, varför tvivlar ni på att det finns bröd i dag när ni såg undret i går? Undret var brödet och fiskarna som mättade tusentals. Min tolkning av den berättelsen är inte att Jesus nödvändigtvis utförde just det undret, men att vi skall öppna ögonen för det verkliga undret som sker ständigt. Titta ut en försommardag, se allt som växer, se smörgåsborden stå dukade: Utgivet för oss!


Guds andra sida som jag känner är kärleken. I morse innan jag slog upp ögonen så bad jag om förlåtelse för att jag varit för lat för att besöka kyrkan, då kände jag en stark närvaro som ledde till tårar (jag möter nästan alltid Gud i tårar, jag är inte ensam om det, det verkar rätt vanligt när man läser skildringar om Gudsmöten)

Om brottet mellan oss och Gud är friheten så är länken kärleken: Jag blev rörd, berörd. Vi är vana vid att säga rörd utan att fundera närmare på just beröring. Inte förrän nu så slår det mig att det självklart är Guds beröring vi talar om, hans etos och patos som står i relation till vårt: Kanske Gud är närvarande i alla tårar? I all kärlek?


Ordet rörd hade aldrig slagit oss om det inte handlade om någon form av kontakt. Jag har sörjt många gånger över att jag inte har fått direktsvar från mina böner (antagligen också just det jag vill höra) men alla de gånger han kommit oväntat har han kommit som en känsla i mig, som en hand i min, som en fågel utanför ett fönster och som en viskande röst långt efter jag ställt min fråga.


Min tro och Guds uppenbarelser har alltså två sidor: en mycket tydlig som många helt enkelt vägrar att se, och en mystik som måste få lov att vara det, precis som det vackraste konstverket eller musikstycket som slår an på något okänt inom oss och bara upplevs ordlöst vackert.


Vad är det för teologier som jag tar avstånd från då? Alla som gör sig själva till Gudar. Hur märker man det? Jo genom mycket tydliga föreskrifter och regler och dogmer men mindre av Jesus ord om kärleken till nästan och tron på att vi får vårt dagliga bröd utan att behöva fylla våra lador till flera generationers kommande behov. Man märker det också på en otålig och missbelåten uppfattning om att livet är något man själv är med att skapa, framför allt sitt eget. Man är missnöjd.

Missnöje är egentligen misstro, på Gud och på livet. Man påstår sig vara sin egen Gud, men misslyckas förståss med det. Till sist vill jag bara säga att jag inte kräver några fler under än de vi har framför näsan. Om jag kräver att Jesus måste ha gått på vatten, hans mamma var oskuld och att han faktiskt trollade fram alla fiskarna och bröden, då är min tro svag.


 

Bilden kanske är lite dyster, det är bilden för vår otro och våra tillfälliga verk som åldras utan skönhet, inte som Guds vackra gamla ekar i hagarna

ANNONS
Av Ingela - 29 juni 2010 15:07

Så här skrev ett företag sist i en jobbannons:

fler språkkunskaper i dem Europeiska språken är meriterande


Vad skall man säga? Jag ser ett stort fel och flera språkliga brister. Kan någon överhuvud taget bedömma ansökningarnas kompetens?

ANNONS
Av Ingela - 28 juni 2010 12:32

USA besitter nu 702 militära instalationer i 132 länder. De har nu övergett stragegin "low-intense-warfare" till förmån för "full-spectrum-dominance" USA har 800 skjutklara kärnstridsspetsar. Vem eller vilka är målet? Ingen vet, men vad vi vet är att det är centrumet, själva hjärtat av USA,s nuvarande politiska filosofi. Harold Pinter sa i sitt nobeltal "Trots de oerhörda odds vi har att kämpa mot, tror jag att hårdnackad, orubblig, obändig intellektuell beslutsamhet hos oss medborgare att finna sanningen om våra liv och våra samhällen- är en tvingande plikt som vilar på oss alla. Det är faktiskt obligatoriskt. Annars har vi ingen chans att återupprätta det som vi nästan helt förlorat, människans värdighet" 

Av Ingela - 20 juni 2010 02:43

Bröllopet

I nämnd ordning var behållningen

   1 Dans på Sunnanö av Evert Taube som bröllopsvals

   2 Lisa Nilssons klänning

   3 Viktorias och Daniels äkta lycka

   4 Romeo och Julia gruppen

   5 Orlys uppvärmda färdiglagade mat

I nämnd ordning tappade jag hakan

   1 Den Belgiska prinsessans oroliga klänning

   2. Silvias nya leende

   3 det otroligt fula gula och fransiga som något barnbarn till en SVT-chef knåpat ihop på Operans tak

Jag är inte rojalist men har följt denna tillställning och sett alla prominenta gäster och deras outfit denna dag. Det är fantastiskt att få vara med mitt i denna smet, som är historiens första helt offentliga beledsagad av mycket duktiga journalister

Av Ingela - 11 juni 2010 12:49

Jag läste i Metro att en kvinna som köpt en falsk Louis Vuttonväska i Venedig blivit bötfälld på 10000 kronor enligt en lag som förbjuder försäljning av förfalskade varor.  

Ja jisses! det är mycket man kan säga om juridik och rätt, men är det inte så att kunden alltid har fel numera och att EU och hela den gigantiska marknaden med dess globala förankringar har rätten på sin sida? Bondfångeriet har blivit en regel.


Jag läste också i Aftonbladet ett riktigt bra inlägg i Vilks-debatten av Petter Larsson, som nu är borttaget från all sökning... att yttrandefrihetens främsta bevekelsegrund inte är att få säga vilka stolligheter som helst, utan att det finns ett utrymme för medborgarna om ekonomiska, politiska och sociala frågor. Information av det slaget är inte lika tillgänglig som förföljelse av minoriteter eller kränkningar från stora företag eller länder. En helikopterattack mot Bagdad, giftdumpning utanför Elfenbenskusten eller stormningen av Mavi Marmara... Det är exempel på värdefull information som mörkas. Men man kan hitta en hel del intressant på wikileaks sida, som USA med flera länder vill stämpla som hot och terrorverksamhet.

För i krig och affärer får det inte finnas yttrandefrihet, bara en usel så kallad konstnärs förföljelse och mobbing skall höjas till yttandefrihetens norm.


Bilden i dag kan vi döpa till  "rondellfår"   


Av Ingela - 3 juni 2010 00:09

40 % av alla amerikaner anser att det är rätt att inskränka på de medborgerliga fri och rättigheterna enligt den amerikanska författningen för att förhindra terrorism. Patriot Act är lagändringar som instiftades av Busch efter 11 september, som ger CIA tillåtelse att lättare kunna avlyssna telefonsamtal, infiltrera grupper och utan att ansöka om tillstånd ta reda på vilka böcker någon har lånat, personers utbildning, sjukdomar och sjukhusvistelser. Lagändringarna, undantagstillståndet har förlängts nyligen av fredspristagaren och presidenten Obama.


 

Av Ingela - 17 maj 2010 13:23


  

 Första bilden från min ateljé 


Detta inlägg blir en liten blandning om tillvaron och hugskott.

Jag är utlasad, utkastad i kylan, utan någon som helst rättskydd från vårt socialsystem. Lånade pengar anses som inkost i den bästa av alla tänkbata världar... jag förstår både attentatsmän och rättshaverister (från tyskans "ha rätt") Men som den kreatör och överlevare jag är så sitter jag inte och lipar. Jag har inrett min målerilokal till en ateljé och gjort en hemsida och ni som följt mig i min fotobana förstår kanske att jag ämnar ta porträtt i min speciella stil, namnet är Ateljé Epoque. Jag har genom arbetsförmedlingen fått ett mycket tveksamt och dåligt betalt extrajobb, som telefonhäxa!!! Just det, efter 5 års teologistudier så är man kompetent att lägga tarotkort.. jag har också funderat vidare på min bok, men också en Pek-Dostojevskij. Tänk själva! Raskolnikow i hans psykotiska bryderi, den döda pantlånerskan, den listiga kriminalpolisen och Sonya den lättfotade! 

Jag hade säkert blivit anklagad för stöld av pek-bibelns författare, eller han kanske tycker att vi skall göra ett gemensamt projekt? 


Detta är adressen till min hemsida, men den kommer att bli snyggare, : www.ateje-epoque.se 
En del av min affärsidé är kropps och ansiktsmålning


Av Ingela - 17 april 2010 02:16

  Jag tror på tecken.

Denna potatis fick jag serverad i dag i Nodrdgården, Billdal. Ett underbart ställe, med god mat och atmosfär som dessutom hade ett galleri i anslutning till retaurangen, som jag önskar att jag kan få ställa ut bilder i. När denna potatis dök upp tyckte både jag och Malin, som arbetade då att det var ett tecken. Jo jag har den i min väska fortfarande..........

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Foton och salig blandning med Blogkeen
Följ Foton och salig blandning med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se