Foton och salig blandning

Direktlänk till inlägg 12 januari 2016

Årskrönika

Av Ingela - 12 januari 2016 22:55

En slags krönika


Det är nu 12.e Januari 2016, Vintern har kommit med stormsteg och jag skall berätta lite om mitt år, 2015


De stora svepen, viktiga för mig:

Sixten, min stora kärlek, min älskade katt, dog 5 januari, han blev 17 år jag skrev dessa rader strax efter:


Du är det finaste jag vet, du är det vackraste i världen.
Du är som stjärnorna, som vindarna, som vågorna,
som fåglarna, som blommorna på marken.


 

Fast jag mindes aldrig texten och sjöng lite hur som helst. Det var sången jag sjöng för dig Sixten. Nu går jag runt som en Ior, halvdan och ledsen. Är på väg att ge någon mat som inte finns här, aktar mina steg så jag inte trampar på dig, skall släppa in, släppa ut… Jag har utan att tänka på det börjat använda värmepåsen i knät, det gick plötsligt upp för mig att  det var istället för en varm katt…

Fast allra värst är det när jag kommer hem, och ingen katt möter mig. Saknar dig, älskade Sixten
Mamma dog 1.e April

Så nu är det bara jag och Marie kvar av vår familj på 5 personer. Mamma levde de sista 4 åren i ett ombyggt garage hos min syster, det är jag evigt tacksam för, som inte hade någon möjlighet att hjälpa henne. Jag fick 1 vecka med mamma strax före hon dog, en fin vecka som innehöll allt och ingenting, saknar dig mamma, här är en fin bild med glimten i ögat


   


Året präglades liksom året innan av stor kreativitet, medeltidsprylar som tillverkades och såldes på tre olika marknader. Det känns som jag har hållit på med detta flera år med tanke på omfånget, min plan är att följa upp i år, jag har redan fått inbjudan till Hamar, som jag gillade mest, och har tillverkat en kollektion halsband som skall bli spännande att sälja.

       

     


Jag har flyttat till Asker, väldigt stressande i början, fann inget boende förrän i sista stund, det visade sig vara ett bra val, jag betalar mindre och har väldigt nära till tåg och storcenter. Får lite ångest när jag tänker på att jag kanske snart får erbjudande om lägenhet på Emma Hjort, ett eget kontrakt, ännu billigare, men trist läge, och handen på hjärtat, jag gillar inte förändringar         

                               Jag fyllde faktiskt 60 år 2015!

Jag vill passa på att tacka för ett mycket ljust och roligt minne, bästbästa födelsedagen! Jag har fått signaler om att upprepa festen, så det var inte bara jag som ”koste” mig. Temat var ”Bohem” kanske det var en signal till mig själv att inte vara för pretantiös, det funkade! Det blev precis som jag önskade, och alla ni som kom förgyllde min dag, (hittar inga bilder, det är mycket stökigt på den fronten)

På många sätt var året turbulent, mycket som skedde, inte bara personligen, världens stora konflikter kom närmre, blev blodigare, Charlie Ebdon och Parisatacken, kriget i Syrien och flyktingströmmen, som tyvärr avslöjade småborgerligheten men också gästvänlighet, framför allt i Sverige, tack för att mitt land visade ett så stort deltagande.

Den globala uppvärmningen är nu inte något ämne för åsikter, det är faktum.

Jag har inte varit så flitig bloggare under året men skrivit desto mer om mina hjärtefrågor: Jesus och ägandet, återvinning, att vinna tillbaka det som gått förlorat, diskursanalys och ”Kaos är granne med Gud”


Att leva som jag lär har blivit viktigare för varje år som gått, Elin uttrycker viss oro för mina projekt, tex strömsparandet efter min flytt och min nya förståelse för hur mycket ström som vi förbrukar, Jag letar billiga ljus, stöper om ljusrester (förvånansvärt mycket som går att återvinna!) jag har tillverkat oljelampor som drivs av rapsolja (en liter kostar 11 kr och varar länge!) Jag har tillverkat en lerkrukeugn (!) som ger maximal värme från några värmeljus.

Är jag snål? Nej, men jag har min ideologiska bas


Vad önskar jag inför det nya året:

  • Att jag skall sluta röka
  • Att världen med och mer förstår hur viktigt det är att dra ner på konsumismen, resandet och fraktandet, jag önskar mer närproducerat, mindre genmanipulerad mat och mindre energität verksamhet, back to basic
  • Att krig och elände på något sätt minskar
  • Att helandet av världen blir viktigare än personliga småttigheter

Jag tror att mina önskningar sammanfaller med många andras. Låt oss bygga en rimlig värld, dansa, sjunga och leva som vi var ämnade


Ingela
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 5 november 2018 13:28

Förr ställde jag mig tvärt emot Kants kategoriska imperativ, ”du skall, du bör, du måste”, som jag såg som en slags förlängning av den gammaltestamentliga lagiskheten, den som inte litar på människans kärlek och medmänsklighet, den som är...

Av Ingela - 22 april 2018 12:00

Jordens dag   I dag är det jordens dag. Såg en liten film om och av Jane Goddard med anledning av det. Hon beskriver sin egen kärlek till djur och natur och gör som så många andra, vädjar till vårt förnuft och hur varje liten enskild förändring r...

Av Ingela - 17 september 2017 20:57


Leda   Reflektioner kring radioprogrammet ”nyttan av att vara uttråkad” 2012 som går på djupet med ämnet ”uttråkning”,”boredom”.   Punkten i tillvaron där man menar sig vara uttråkad skiftar antagligen frå...

Av Ingela - 4 april 2017 02:57

  Har Hitlers tankar till slut vunnit?   Jag abonerar på eurosport, men ser bara på snooker. Jag tvingas emellertid se reklam för kommande program. Jag slås ofta över vilka kroppar man ser och vilka faror man utsätter sig för, som om de vore ...

Av Ingela - 10 oktober 2016 12:44

  Mitt liv är fullt av sidovinster, är allas liv det? Som när jag inte vill ringa det där samtalet så straffar jag mig med att vika tvätt, eller när jag drar mig för att gå och handla och istället bakar ett bröd. Någon gång letar jag efter ett ti...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Foton och salig blandning med Blogkeen
Följ Foton och salig blandning med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se