Foton och salig blandning

Direktlänk till inlägg 12 december 2010

Apoteksbolaget, fosterdiagnostik och rashygien

Av Ingela - 12 december 2010 23:56

Jag har intresserat mig mycket för sjukdommar som skapats ur forskning och läkemedel, eftersom jag själv smittats av ett blodbaserat läkemedel samt blivit amalgamförgiftad. Den vita rocken och dess forskning verkar ha ett stort förtroende trots alla fadäser. Jag kan lova att ingen grupp är så skicklig på att dölja sina fel som läkemedelsindustrin. Då jag ville få tillgång till anmälda sjukskadade genom läkemedelsförsäkringen fick jag ett bestämt nej, det var skyddade uppgifter, de jag känner till har inte fått ersättning trots svåra biverkningar.

Vi är alla målgrupper för denna verksamhet, oavsett vi är sjuka eller ej. Läkemedelsindustrin har flest andelar inom reklambranschen i världen, det har vi på senare tid blivit varse i Sverige sedan apoteken privatiserats. Har du märkt att de vänder sig till friska medelålders personer? Fotsvamp, armsvett, och dålig munhygien verkar vara ett akut och stort problem, för att inte tala om för mycket magsyra- Tror du på allt som apoteksbolagen säger i reklamen? Sura uppstötningar kan bero på för lite magsyra, och ett lågt hb kan bero på för mycket järn men det nämns icke. Vi är över huvud taget inte individer man informerar mot en etisk princip, med den vita rockens omtänksamma auktoritet. Nej vi är kronor och ören och olika målgrupper som skall övertalas och oroas för eventuellt dålig andedräkt och en mängd nya produkter vi inte visste att vi behövde


Ett annat inkomstbringande fält för "friskvården" är genforskningen och fosterdiagnostiken.


I en nazistisk anda ägnar sig forskare och läkare sig åt rashygien. Man övertalar oss först att det går att välja bort många sjukdomar, t.ex uppger man bröstcancer. Men genetiskt ärvd bröstcancer är mycket ovanligt, den som har fördubblats på 10 år är den östrogenberoende formen. En rad andra sjukdomar påstår de kunna identifiera hos embryon, mer eller mindre svåra. Det har blivit en lönsam affär som inte alls är riskfri. För att få reda på anlag som kön, hårfärg, sjukdomar måste man suga upp en av de åtta första cellerna från det befruktade ägget i en pipett och analysera det vilket innebär en viss procents missbildningar eller missfall. Detta oroar inte alls den vitkläda och sterilt pålitliga läkaren i intervjun, såklart.    


Likaså går dessa forskare hand i hand med biologismens företrädare vars hypoteser ingen ifrågasätter, att man ärver anlag för kriminalitet, alkoholmissbruk och ja, vilket parti man kommer att rösta på. 35000 par har bestämt kön, hår och ögonfärg på sina barn i USA genom fosterdiagnostik.


Är det så konstigt att man dröjt med att ge Nobels medicinpris till Robert Edwards med tanke på dessa scenarion? I USA kastas embryon bort som har fel kön, det är inte tillåtet i Norden, antingen skall de gå till forskning eller till infertila par.


I Indien har man aborterat bort 6 miljoner flickfoster på 10 år, naturligtvis mycket långt gångna annars kan man inte se på ultraljudet vilket kön det blir.


Jag tänkte att det inte borde spela så stor roll om man tror på Gud eller slumpen, att man skulle kunna vara ödmjuk inför livet och förhålla sig etisk ändå. Men kanske inte?


   
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - Söndag 22 april 12:00

Jordens dag   I dag är det jordens dag. Såg en liten film om och av Jane Goddard med anledning av det. Hon beskriver sin egen kärlek till djur och natur och gör som så många andra, vädjar till vårt förnuft och hur varje liten enskild förändring r...

Av Ingela - 17 september 2017 20:57


Leda   Reflektioner kring radioprogrammet ”nyttan av att vara uttråkad” 2012 som går på djupet med ämnet ”uttråkning”,”boredom”.   Punkten i tillvaron där man menar sig vara uttråkad skiftar antagligen frå...

Av Ingela - 4 april 2017 02:57

  Har Hitlers tankar till slut vunnit?   Jag abonerar på eurosport, men ser bara på snooker. Jag tvingas emellertid se reklam för kommande program. Jag slås ofta över vilka kroppar man ser och vilka faror man utsätter sig för, som om de vore ...

Av Ingela - 10 oktober 2016 12:44

  Mitt liv är fullt av sidovinster, är allas liv det? Som när jag inte vill ringa det där samtalet så straffar jag mig med att vika tvätt, eller när jag drar mig för att gå och handla och istället bakar ett bröd. Någon gång letar jag efter ett ti...

Av Ingela - 2 september 2016 20:24

  Om katten själv får bestämma   Så väljer han Whiskas… Eller? Vem väljer? Katten, jag eller Whiskasproducenten? Jag stod maktlös med min hemgjorda kattmat, med garanterat nyfångade fisk, inför Whviskas vetenskapligt ihoprörda rece...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Foton och salig blandning med Blogkeen
Följ Foton och salig blandning med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se