Foton och salig blandning

Direktlänk till inlägg 11 juni 2010

Om rätt och rättigheter

Av Ingela - 11 juni 2010 12:49

Jag läste i Metro att en kvinna som köpt en falsk Louis Vuttonväska i Venedig blivit bötfälld på 10000 kronor enligt en lag som förbjuder försäljning av förfalskade varor.  

Ja jisses! det är mycket man kan säga om juridik och rätt, men är det inte så att kunden alltid har fel numera och att EU och hela den gigantiska marknaden med dess globala förankringar har rätten på sin sida? Bondfångeriet har blivit en regel.


Jag läste också i Aftonbladet ett riktigt bra inlägg i Vilks-debatten av Petter Larsson, som nu är borttaget från all sökning... att yttrandefrihetens främsta bevekelsegrund inte är att få säga vilka stolligheter som helst, utan att det finns ett utrymme för medborgarna om ekonomiska, politiska och sociala frågor. Information av det slaget är inte lika tillgänglig som förföljelse av minoriteter eller kränkningar från stora företag eller länder. En helikopterattack mot Bagdad, giftdumpning utanför Elfenbenskusten eller stormningen av Mavi Marmara... Det är exempel på värdefull information som mörkas. Men man kan hitta en hel del intressant på wikileaks sida, som USA med flera länder vill stämpla som hot och terrorverksamhet.

För i krig och affärer får det inte finnas yttrandefrihet, bara en usel så kallad konstnärs förföljelse och mobbing skall höjas till yttandefrihetens norm.


Bilden i dag kan vi döpa till  "rondellfår"   


 
ANNONS
 
Jatta

Jatta

14 juni 2010 09:42

Hehe... passande namn. Fina bilder du har på dina sidor.

http://fotat.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Ingela

14 juni 2010 16:59

Tack! Jag har tittat på din blogg, och måste säga detsamma! Fast jag är rädd för Rottweilers

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - Söndag 22 april 12:00

Jordens dag   I dag är det jordens dag. Såg en liten film om och av Jane Goddard med anledning av det. Hon beskriver sin egen kärlek till djur och natur och gör som så många andra, vädjar till vårt förnuft och hur varje liten enskild förändring r...

Av Ingela - 17 september 2017 20:57


Leda   Reflektioner kring radioprogrammet ”nyttan av att vara uttråkad” 2012 som går på djupet med ämnet ”uttråkning”,”boredom”.   Punkten i tillvaron där man menar sig vara uttråkad skiftar antagligen frå...

Av Ingela - 4 april 2017 02:57

  Har Hitlers tankar till slut vunnit?   Jag abonerar på eurosport, men ser bara på snooker. Jag tvingas emellertid se reklam för kommande program. Jag slås ofta över vilka kroppar man ser och vilka faror man utsätter sig för, som om de vore ...

Av Ingela - 10 oktober 2016 12:44

  Mitt liv är fullt av sidovinster, är allas liv det? Som när jag inte vill ringa det där samtalet så straffar jag mig med att vika tvätt, eller när jag drar mig för att gå och handla och istället bakar ett bröd. Någon gång letar jag efter ett ti...

Av Ingela - 2 september 2016 20:24

  Om katten själv får bestämma   Så väljer han Whiskas… Eller? Vem väljer? Katten, jag eller Whiskasproducenten? Jag stod maktlös med min hemgjorda kattmat, med garanterat nyfångade fisk, inför Whviskas vetenskapligt ihoprörda rece...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Foton och salig blandning med Blogkeen
Följ Foton och salig blandning med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se