Foton och salig blandning

Direktlänk till inlägg 13 november 2009

Storebror ser dig!

Av Ingela - 13 november 2009 13:18


  
Detta är förstasidan på Folket i Bilds nya tidning. Den behandlar den gamla IB-affären, där vi godtrogna medborgare blev varse för första gången om hur vårt samhälle gradvis kan beskrivas som ett 1984 och "storebror-ser-dig-samhälle". Nu har vi fått FRA-lagen som gör det möljigt att studera och lyssna av allt vi säger och skriver på nätet och telefonen. Ingenting vi gör i dag är osynligt; Vi talar i mobiltelefoner, vi handlar med kontokort, vi använder webben, och allt går att spåra.

Jag säger inte att någon lag är stiftad i blindo, utan att det finns en anledning till varenda en: Nämligen att man bryter mot dom osynliga lagarna, och inte lyssnar på den naturliga etiska principen (Inte ens den kanadensiska lagen om att man inte får slänga ut en älg från ett flygplan) 

Problematiseringen är varför det blev så? För handen på hjärtat så är det inte bara småfolket som beter sig, dom stora har stora möjligheter att just med lagens hjälp begå oetiska handlingar mot både individer och miljö.

Det finns inget enkelt svar på det, men jag vill återkomma till mitt hjärteämne om ägandet som en perverterande faktor.

Nej jag är inte paranoid, jag bara inser att det har gått för långt i och med att alla misstror alla. Ett totalitärt system är ett otryggt system. Usa har inte bara gett oss MacDonalds, cilikonbröst, den karismatiska väckelserörelsen, en omnipotent syn på sitt egna värde, förakt för främlingar, nedmonteringen av vårt socialsystem, den starkes rätt osv, utan också en misstänksamhet mot allt och alla som kräver ett gigantiskt övervakningssystem.

Storebror ser dig!


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - Söndag 22 april 12:00

Jordens dag   I dag är det jordens dag. Såg en liten film om och av Jane Goddard med anledning av det. Hon beskriver sin egen kärlek till djur och natur och gör som så många andra, vädjar till vårt förnuft och hur varje liten enskild förändring r...

Av Ingela - 17 september 2017 20:57


Leda   Reflektioner kring radioprogrammet ”nyttan av att vara uttråkad” 2012 som går på djupet med ämnet ”uttråkning”,”boredom”.   Punkten i tillvaron där man menar sig vara uttråkad skiftar antagligen frå...

Av Ingela - 4 april 2017 02:57

  Har Hitlers tankar till slut vunnit?   Jag abonerar på eurosport, men ser bara på snooker. Jag tvingas emellertid se reklam för kommande program. Jag slås ofta över vilka kroppar man ser och vilka faror man utsätter sig för, som om de vore ...

Av Ingela - 10 oktober 2016 12:44

  Mitt liv är fullt av sidovinster, är allas liv det? Som när jag inte vill ringa det där samtalet så straffar jag mig med att vika tvätt, eller när jag drar mig för att gå och handla och istället bakar ett bröd. Någon gång letar jag efter ett ti...

Av Ingela - 2 september 2016 20:24

  Om katten själv får bestämma   Så väljer han Whiskas… Eller? Vem väljer? Katten, jag eller Whiskasproducenten? Jag stod maktlös med min hemgjorda kattmat, med garanterat nyfångade fisk, inför Whviskas vetenskapligt ihoprörda rece...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Foton och salig blandning med Blogkeen
Följ Foton och salig blandning med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se