Foton och salig blandning

Alla inlägg under september 2009

Av Ingela - 17 september 2009 14:07





  


 Idiocracy är en film som jag sett en gång, men den repeteras oavbrutet inom mig. Handlingen utspelar sig i en framtid, en helt vanlig kille gör en tidsresa. Lagen om "Survival of the fittest" är helt utspelad, om den ens funnits. Filmen inleds med hur arvsanlagen från grupper som helt saknar överlevnadsinstinkt har överlevt, dumheten är total, den dummaste av dom blir president. Man har glömt alla självklara metoder att odla, bota, äta, ta hand om sopor osv. och killen som gjort en tidsresa betraktas som ett geni för att han bevisar att man skall vattna med vatten och inte med sockerdricka. Filmens alla miljöer kryllar av reklam och det populäraste TV-programmet är ”Autch my balls”

Inte för att jag tror att jag är den klokaste på jorden, men jag har anledning att dagligen erinra mig filmen. På dagens löpsedel stod det ”IdolBobbo” (eller vad han heter?) har ihop det med en trebarnsmor från Göteborg. VA! Är det en nyhet, ens för ”Frida”? Och hur intressant är det att se alla dessa bilder på opererade och stylade kopior från olika inneställen?

Titta gärna på filmen och låt dig roas och skrämmas av en framtidsvision som är väldigt nära



Av Ingela - 11 september 2009 09:33


  




Min syster och jag pratade om dettta med att omge oss med så mycket prylar och maskiner. Vissa saker ser man att det finns extra mycket av på loppis, kvar i sina paket t.o.m och det är en mycket trist syn, ofta är det hälso och träningsprylen som vid det tillfälle den beställdes var allenagörande för välbefinnandet. Jag luftade mina tankar om en ny skön värld där bönderna inte slänger vetet i sjön, och laxarna inte kräver att man dammsuger havsbottnarna för foder. Jag drömmer om en konsumtion/produktion som är rimlig, inte som ställs mot mitt pensionssparande. Vilka behov som är verkliga och vilka som är konstruerade.

Nu är marknaden för "förvaringssystem" mycket het, förvaring är något man gör med prylar som man inte använder.

Men, sa min syster då, det finns en grej som jag faktiskt, trots att den var mycket dyr, använder och är glad över varje dag, gissa vad det är?

Jag vet! Din kaffemaskin! Japp! Det är en sådan som man laddar med bönor, den mal och brygger snabbare än jag har hunnit ladda min perculator, och det kaffet...Mmm det är det godaste som finns! Jag köpte med mig Indiska monsunbönor sist, dom har varit med om en monsun, vilket kan äventyra hela skörden, men om den klarar sig så är det bland världens godaste kaffe (Jag misstänker att det kan fuskas i vinstsyfte, precis som med krav-bananerna)

Etiopiskt Harare är ett annat kaffe, som jag haft glädjen att dricka, men som numera är en exklussiv vara vilket dom i princip slutat odla pga det låga världsmarknadspriset (som bestäms i New York, London och Paris) I dag försörjer sig kaffebönderna genom Catodling!

Jag vill slå ett slag för kvalitet i stället för kvantitet- Less is more.

Bilden till detta inlägg, är som alla, min egen, tagen i mitt kök med flera fotolampor och kaffesöl :)




Av Ingela - 8 september 2009 00:04

Mer från "Grymmeobjektivet"

Efter regn och solen i motljus, det klarar mitt objektiv utan att mörka ner hela bilden, glitter och lite fin rörelseoskärpa.

Av Ingela - 6 september 2009 20:07


 Vad passar inte på en söndag förutom en ängel?

Änglar har blivit mer och mer populära, men har inte någon större status i den kristna kyrkan, bibeln talar väldigt lite om änglar, en gång är det en ängel vid Jesus grav, och ett par gånger i Gamla testamentet (förutom dom 7 i Uppenbarelseboken) Inom Islam är dom däremot mer etablerade och ingår i muslimernas trosförklaring. Ingenstan kan man läsa i skrifterna att det är kvinnor däremot.

Min ängel är inspirerad av Nike från Samothrake, en staty i Louvren som jag blev fullständigt begeistrad i då jag var där som ung tågluffare.

Av Ingela - 5 september 2009 17:12

Denna rosen fick jag vänta några timmar på att ljuset skulle bli bra.

Jag har använt "grymmeobjektivet" som egentligen är fel, men blir så rätt!

Strax efter regn när solen kommer blir luften mättad och färgerna klara och fina, lite regndrppar är inte helt fel heller 

Av Ingela - 4 september 2009 12:26



 Du som följt mitt spår om ägande/förvaltande vet att jag har svårt för att släppa ämnet.
Jag tror t.o.m att dom som måste äga, inte kan glädjas över det dom inte äger, som t.ex en vacker trädgård. Ja dom kan inte ens glädjas över det dom har, för det är förgängligt och det vet dom innerst inne.

Här är en bild jag ”totat” ihop från Botaniska trädgården till ett slags vykort.
Botaniska i Göteborg är en sådan plats som alltid finns där för mig, i viss mån äger jag den för att jag njuter när jag är där och mina minnen äger jag i större utsträckning än andra fysiska ting.

(Tänk, hemska tanke, om någon får för sig att köpa hela parken och göra den till sin privata, för att kanske bara vistas där ett par dagar om året för att sedan sticka till penthouset i New York eller huset i Marbella?)

Av Ingela - 3 september 2009 11:50

1 800 000

Så många träffar fick jag när jag sökte på det. Hur köpta, sålda och blåsta är vi egentligen? En annan dag skall jag skriva om "Idiocracy"

Av Ingela - 3 september 2009 11:12



Det finns dom som gör stora pengar och startar bolag för att deras blogg är välbesökt. Vad är det dom tjänar pengar på? Vad är det dom exakt producerar?
Jo, dom gör som alla vi andra, berättar vad som vi sätter värde i vårt liv, vi gör reklam för vår livsstil. Om man berättar att man köpt den sista Gucciväskan, och är nöjd med det, så gillar Gucci det, och sponsrar, dessutom har man reklam-menyer på bloggen som genererar inkomst ju fler besökare som kommer.
Jag och du gör också reklam. Dagens reklam (eller lobbying, eller ”bloggying”):


I Halland finns ett område runt Kungsbacka/Lygnern (En stor sjö, mycket nära kusten) som kryllar av sevärdheter som kallas Kungsriket, det vill jag göra reklam för i dag. Bilden tog jag vid ett besök i Augusti.

Mellan Åsa och Lygnern ligger Fjärås Bräcka, det är en rullstensås ungefär 150 m över havet. Åskrönet blev en viktig färdväg för de första människorna som kom till trakten för 10 000 år sedan. Från Bräckans krön har man en fantastisk utsikt. I väster syns havet och i öster Lygnern.
Området är rikt på gravar och andra lämningar från vår förhistoria. Järnåldersgravfältet vid kanten av Bräckan är ett av landets förnämsta. Här finns mer än 100 bautastenar. Den största, "Frodestenen", är nära fem meter hög.


Äskhults by skall vi inte bara tala om! Jag vet inte hur många gånger jag åkt dit. Detta är unikt i Sverige. Husen står tätt kring den stensatta gårdsplanen och har aldrig varit målade. I slutet av 1800-talet bodde 35 personer i Äskhult. Den siste byinvånaren dog 1964. Byn genomförde storskifte 1825 samt laga skifte 1864. Trots att nya markgränser drogs upp, behövde gårdarna aldrig splittras utan kunde ligga kvar på sina ursprungliga platser, det är alltså inget uppbyggt reservat som på Skansen. Tjolöholms slott kan man åka till samtidigt för att titta på hur en ”rikeman” haft det och bada (först badar man vid Lygnern... och kanske skiter i "rikemanshuset")


Jag bloggar alltså för ”Kungsriket” i dag (För er alla som är intresserade av annat än lyxshopping i New York eller kö-shopping på Gekås)    

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards